VIKTIG INFORMATION TILL RESENÄRER MED BÅTKORT

Den 16 april är sista resdagen med båtkortet i Waxholmsbolagets trafik.
Båtkortet ersätts av reskassan på Access-kortet.


Läs mer om bytet här.

Aktuellt

Snart final för båtkortet

Har du ett båtkort som det finns pengar kvar på, kan du resa upp det beloppet fram till den 16 april. Finns det fortfarande kvar pengar på kortet efter det, kan du föra över 75 procent av värdet till en reskassa i terminalerna på Strömkajen, i Stavsnäs och i Vaxholm.

Läs mer

Beslut om upphandling av skärgårdstrafiken

Trafiknämnden har nu fattat beslut om förfrågningsunderlaget gällande den kollektiva båttrafiken i Stockholms skärgård. Upphandlingen är indelad i sex olika geografiska områden (A till F) och anbud kan lämnas på varje enskilt område.

Läs mer

Rabatt på dina båtresor med reskassan

Nu får du som använder reskassan på Access-kortet en rabatt när du köper biljetter på Waxholmsbolagets båtar. När du har rest för 750 kronor, får du resa utan kostnad till ett värde av 250 kronor. Du kan även använda reskassan för att betala för biljetter i SL-trafiken, men där är det andra biljettpriser och ingen rabatt liknande den för båtresor.

Läs mer

Signalera så att du syns

Nu när det är mörkt en stor del av dagen är det extra viktigt att du syns på bryggan när du ska med båten. Ha med en ficklampa och lys med den mot båten så att de inte missar att du ska med.

Läs mer

Helikoptertrafik för bofasta i skärgården

Helikoptertrafiken för bofasta i skärgården har kommit igång. Den pågår under den tid isläget är sådant att du inte kan resa på annat sätt.

Läs mer

Periodbiljetter på Accesskort från 1 januari

Access-systemet, samma som det som används i SL-trafiken, införs i Waxholmsbolagets trafik under 2015. Det betyder att från 1 januari får du din periodbiljett på ett Accesskort när du köper en ny biljett.

Läs mer