Vaxholm

Foto: Kenneth Hellman
Foto: Waxholmsbolaget
Foto: Mats Lindfors
Foto: Mats Lindfors

Vaxholm – skärgårdens stolta huvudstad och vår vagga

Vaxholm är en liten stad med stor personlighet, med skärgårdsluft, hav, måsar och lång historia. Här väntar upplevelser för alla åldrar, året om.

Börja gärna med en stadsvandring i den gamla delen av staden, längs de smala gränderna med sina vackra trähus, pittoreskt utsmyckade fasader och små butiker där du kan köpa allt från keramik och mode till presenter och båttillbehör. När det blir dags för en paus väntar många restauranger, caféer och glassbarer med fin utsikt.

Vackra sommardagar lockar Vaxholm även med fina bad, som Norrhamnsbadet mitt i staden, eller om du vill göra en längre utflykt till Eriksö friluftsområde. Cyklar finns att hyra. Även när det gäller konst, kultur och historia har Vaxholm mycket att erbjuda. Här finns mängder av gallerier, museer och historiska platser att besöka, både på Vaxön, Vaxholms Kastell och närbelägna Rindö. Rådhuset, Roddarhuset, Bland kobbar och skär och Galleri Linderholm är bara några exempel, liksom Hembygdsgården med sitt lilla museum och café.

Läs mer om Vaxholm här:
vaxholm.se