Södra Ingmarsö

Foto: Bo Lind

Ingmarsö blomstrar

Med ytterskärgården som närmaste granne, mitt i Stockholms skärgård, finns Ingmarsö. Med sitt aktiva företagsliv är Ingmarsö i allra högsta grad en levande skärgårdsbygd. Här finns ett trettiotal företag, bland annat båtvarv och båtbyggeri, taxiväxel och hembageri.

Med cirka 150 bofasta är Ingmarsö en av skärgårdens mesta året runt-öar. Skärgårdsjordbruk håller landskapet öppet och här finns ett flertal vandringsleder genom skog och mark, förbi vida ängar med betande kor, hästar och får. Som i gamla tider öppnar och stänger du grindarna på din väg genom beteshagarna. Går du österut längs båtluffarleden kan du ta ett dopp inne i Femsundsviken. Där leden tar slut kan du låna en roddbåt och ro över Djupfladen mot Finnhamn.

Det mesta av Ingmarsös folkliv är samlat kring den södra bryggan. Här kan du ta en kopp kaffe i det fria hos brödboden, köpa på dig förnödenheter i den året runt-öppna affären och besöka Ingmarsös krog. Du kan hyra cykel och kajak, eller få en tur på Islandshäst. Flertalet Bed & Breakfastalternativ ger möjlighet att stanna över natten.

Läs mer om Ingmarsö här:
ingmarso.se