Båtluffa i skärgården

En båtluff är det bästa sättet att upptäcka Stockholms skärgård. Upplev några dagar på luffen bland kobbar och skär och övernatta på något av de många vandrarhem och värdshus som skärgården erbjuder. Ta med dig tältet ut och åk spontant från ö till ö. Eller gör en serie dagsutflykter till olika resmål. Allt är möjligt med Waxholmsbolagets båtluffarbiljett.

webb14 

Waxholmsbolagets båtluffarbiljett laddas på ett Access-kort och gäller för resa i fem dagar från din första resa. För 420 kronor åker du obegränsat på alla våra båtlinjer samt Cinderellabåtarna. Vill du vara ute i skärgården längre? Vi har periodbiljetter som gäller i 30 dagar också. Har du redan ett Access-kort med biljetter från SL? Då kan du ladda vår båtluffarbiljett på samma kort. Annars kostar Access-kortet 20 kronor. 

En flexibel resa

Du kan utforma din båtluff nästan hur som helst, men det är bra att tänka till lite innan du ger dig ut. Sikta in dig på ett område, fundera över om du vill övernatta och i så fall hur, och glöm inte att packa för alla sorters väder.

Många som köper vår båtluffarbiljett väljer att göra en serie dagsutflykter. Andra föredrar att ge sig ut på en långtur och övernatta på pensionat, vandrarhem, i tält eller hos någon av alla bed & breakfast-värdar som finns i skärgården. Många vandrarhem, hotell och pensionat har full aktivitet under högsäsong och begränsade öppettider på lågsäsong. Det är alltid bra att kontakta dem i förväg och boka. 

Waxholmsbolaget har tre båtluffarleder, den södra, den mellersta och den norra. Att hålla dig till en led gör att du enkelt tar dig från en ö till en annan och därför hinner besöka så många öar som möjligt. Självklart går det också att ta dig emellan de olika lederna för att besöka öar i olika delar av skärgården. Ibland behöver du då ta en båt en bit in mot stan för att sedan byta till rätt båt.

Sommaren 2015 kommer en ny linje att gå på prov från Arholma i norr till Nynäshamn i söder, via buss över Utö/Ålö. Mer information kommer. 

Tidtabeller och annan information du behöver för att planera din båtluff kan du hämta hos våra bemannade terminaler på Strömkajen, i Vaxholm och i Stavsnäs.