Svävare under perioder med isläggning

Skrivet måndag 29 januari 2018

Sträckan Åsättra-Norra Ingmarsö-Husarö trafikeras med svävare under perioder med isläggning.

För att resa med svävaren behöver du som resenär ett ö-kort eller ett intyg och en giltig biljett. Nytt för i år är att du kan resa med svävaren även om du saknar ö-kort. Om du har anställning i närområdet, eller bor på fastlandet och i tjänsten har behov av att resa till bryggorna på linje 12CX/DX kan du ansöka om ett intyg hos Waxholmsbolaget. Skicka din ansökan till waxholmsbolaget@sll.se. Uppge namn och arbetsgivare samt information om ditt resebehov.

Giltiga biljetter för resor med svävare

Har du ett ö-kort behövs ingen extra biljett för att resa med svävaren. Har du inte ett ö-kort måste du ha ett intyg. Med intyget behöver du en giltig biljett. 

Giltig biljett betyder någon av Waxholmsbolagets olika biljetter, alternativt SL:s periodbiljett för 30 dagar, 90 dagar eller årskort. Du kan inte köpa biljett ombord på svävaren och reskassa eller periodkort måste vara laddat på ditt SL Accesskort innan du kliver på. Om du reser med enkelbiljett är det Waxholmsbolagets taxa som gäller.

Beställa resa

Resa beställs på telefon 070-211 13 81 senast klockan 12.00 på resdagen, morgonturer senast klockan 19.00 dag före resdag. 

Tänk på att trafiken kan ställas in med kort varsel. Håll dig uppdaterad via Waxholmsbolagets webbplats, waxholmsbolaget.se. Trafikoperatören för svävaren heter Svisch Air.