Waxholmsbolaget flaggar sina båtar under Pride

Skrivet torsdag 13 juli 2017

I år pyntas Waxholmsbolagets båtar för första gången med Prideflaggor. Stockholm Pride är en ideell festival med fokus på hbtq-frågor där den regnbågsfärgade flaggan blivit symbolisk.

Pridefestivalen pågår mellan den 31 juli och 6 augusti. Under samma period kommer Waxholmsbolagets cirka sextio båtar i ordinarie trafik att prydas med flaggan. Initiativet till flaggningen kom av den sommarkampanj som just nu är aktuell. Den har fått stor, positiv uppmärksamhet från resenärer tack vare att kampanjen bland annat skildrar frågan om samkönade relationer. 

– Prideflaggorna blev en naturlig förlängning av den sommarkampanj som går just nu. Jättemånga har hört av sig och uppskattar kampanjen, säger Åsa Tivelius, affärsområdesansvarig på Waxholmsbolaget.

Pridefestivalens budskap går i linje med SL:s sätt att tänka kring trygghets- och tillgänglighetsfrågor. SL jobbar dagligen för en kollektivtrafik där alla som reser ska känna sig trygga, bland annat med hjälp av trygghetskameror och trygghetsvärdar. SL-trafikens bussar har sedan tidigare flaggat sina fordon.

– Vi hoppas på att kunna fortsätta det här initiativet även nästa år, säger Åsa Tivelius.