Gör en försommarresa i skärgården

Skrivet fredag 2 juni 2017

Det är ännu några veckor kvar innan sommartidtabellen och högsäsongen i skärgården drar igång den 19 juni. Även i år kommer Nord/Syd-linjen att gå, från Arholma till Nynäshamn. Men passa på att utforska skärgården redan nu. Varför inte en tur med en av våra ångbåtar eller en lite snabbare resa med ett modernt fartyg?

Ombord på våra båtar reser du bekvämt. De moderna fartygen har god tillgänglighet för de allra flesta. De klassiska ångfartygen erbjuder komfort ihop med klassisk ångbåtsstil. 

Ta en rundtur på några timmar eller gör din skärgårdsresa lite längre och stanna kvar över natten. Tips på saker att se och uppleva i skärgården kan du till exempel hitta på Visit skärgårdens och Stockholm Archipelagos webbplatser.

Gå till stockholmarchipelago.se

Biljetter som passar alla

Waxholmsbolaget har en särskild periodbiljett som är giltig i 5 dagar. Den kostar 445 kronor oavsett ålder – perfekt för dig som vill båtluffa. Vill du bara vara borta en dag eller två kanske enkelbiljetterna passar dig bättre.

Har du planer på att resa mycket i sommar kan du förstås köpa 30-dagarsbiljetten. Den kostar 790 kronor för vuxna och 520 kronor för pensionärer, ungdomar och studenter (med giltig studentlegitimation). 

Mer information om båtsemester med Waxholmsbolaget hittar då på de här sidorna här på webbplatsen: