SL:s periodbiljetter i Waxholmsbolagets trafik

Skrivet tisdag 13 mars 2018

Under våren och hösten 2018 är det möjligt att använda SL:s 30-dagars-, 90-dagars- och årsbiljett i Waxholmsbolagets trafik.

Utvalda periodbiljetter ur SL:s biljettsortiment kommer gälla på försök i Waxholmbolagets trafik under två perioder 2018:

  • 9 januari – 29 april
  • 3 september – 9 december

Under dessa datum kan den som har en SL-biljett använda samma biljett även i Waxholmsbolagets trafik. Periodbiljetterna gäller inte under sommarmånaderna då skärgårdstrafiken är som mest intensiv.

Här kan du söka din resa

SL-biljetter som omfattas av försöket

  • 30-dagarsbiljett, Vuxen, samt Student, pensionär, ungdom
  • 90-dagarbiljett, Vuxen, samt Student, pensionär, ungdom
  • Årsbiljett, Vuxen, samt Student, pensionär, ungdom

SL:s biljetter för skolungdomar under 20 år och periodbiljetter med kortare giltighetstid än 30 dagar ingår inte i försöket.

SL:s förseningsersättning gäller inte för förseningar i sjötrafiken. 

SL-reglerna för resor med barn gäller

Under försöksperioden gäller samma regler för resor med barn även på Waxholmsbolaget, när du reser på en av de SL-biljetter som ingår i försöket. Det innebär till exempel att en resenär över 18 år får ta med upp till 6 barn som är 7-11 år på helgerna. För alla regler, läs på sl.se om barns resor och resor med barn. 

Tips på platser att besöka

På Skärgårdsstiftelsens webbplats kan du läsa mer om vilka områden som finns att besöka och vilka butiker och restauranger som är öppna. Till Skärgårdsstiftelsens webbplats.

Bakgrund till försöket

Syftet med försöket är att få fler besökare till öarna i skärgården under perioder med lägre resande, fungera som arbetspendling samt förenkla resan för SL:s och Waxholmbolagets resenärer som byter mellan trafikslagen båt, buss och tåg eftersom SL:s periodbiljett kan användas hela vägen. Efter provperioden ska försöket utvärderas.